Η Φοινικούντα είναι ένα όμορφο, γραφικό ψαροχώρι χτισμένο δίπλα στη θάλασσα. Οι μακριές παραλίες της και η στρατηγική της θέση μεταξύ Κορώνης και Μεθώνης, την έχουν κάνει έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στη Μεσσηνία. Στη Φοινικούντα μπορεί κανείς να απολαύσει τα πεντακάθαρα νερά του Μεσσηνιακού κόλπου, σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, σχεδόν παρθένο σε πολλά σημεία της περιοχής.

Ακριβώς απέναντι από τη Φοινικούντα βρίσκεται το σύμπλεγμα των Οινουσών, όπου είναι το μεγαλύτερο βάθος της Μεσογείου. Ημερήσιες εκδρομές στα νησάκια πραγματοποιούνται όλο το καλοκαίρι. Στο νησί της Σχίζας θα δείτε το διάσημο δάσος κουμαριάς. Στην περιοχή θα βρείτε πλήθος πανέμορφων παραλιών, όπως τις Λάμπες, τη Λούτσα, το Τσαπί και τη μαγευτική παραλία της Βοϊδοκοιλιάς. Με μία βάρκα μπορείτε να βρεθείτε σε υπέροχες, ήσυχες παραλίες, όπως το Μικρό και το Μεγάλο Μαράθι.

Ακριβώς δίπλα στον κεντρικό κόλπο του χωριού βρίσκεται η παραλία του Μακρυνάμμου. Το μέγεθός της επιτρέπει να συνυπάρχουν οργανωμένα beach bar, γήπεδα beach volley, σταθμός για surf αλλά και ήσυχα σημεία για όσους επιθυμούν απλώς να χαλαρώσουν. Παραλίες για water sports μπορείτε να βρείτε πολλές στη γύρω περιοχή, καθώς οι καιρικές συνθήκες είναι ιδανικές τόσο για windsurf όσο και για kite surf.

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Πολυλίμνιο, μεταξύ Πύλου και Μεσσήνης. Πρόκειται για εξαιρετικής ομορφιάς σύμπλεγμα λιμνών σε φαράγγι όπου σχηματίζονται μικροί, φυσικοί καταρράκτες. Η περιοχή ανέπτυξε πολιτισμό ήδη από τα μυκηναικά χρόνια. Από τη Φοινικούντα μπορείτε πολύ εύκολα να επισκεφτείτε τα Βενετσιάνικα κάστρα της Κορώνης και της Μεθώνης.

Το κάστρο της Μεθώνης έχει έκταση 93 στρέμματα και είναι ένα από τα σημαντικότερα στον ελλαδικό χώρο. Έξι χιλιόμετρα από την Πύλο, κοντά στο χωριό Γιάλοβα, μπορείτε να απολαύσετε την πανοραμική θέα από το Παλαιόκαστρο, το φράγκικο κάστρο που χτίστηκε το 1278.

Την επίσκεψή σας αξίζει σίγουρα και το παλάτι του Νέστορα, χτισμένο το 13ο αιώνα π.Χ. Πρόκειται για το καλύτερα διατηρημένο παλάτι της Μυκηναικής περιόδου.

Ανακαλύψτε τη φυσική ομορφιά της νότιας Πελοποννήσου, απολαύστε την τοπική φιλοξενία και εξερευνήστε τη συναρπαστική ιστορία της περιοχής.

 

Πώς θα φτάσετε στη Φοινικούντα

 

Με αμάξι: Μετά την Καλαμάτα, ακολουθήστε τον κεντρικό δρόμο προς Πύλο και εύκολα θα φτάσετε στη Φοινικούντα.

Με ΚΤΕΛ: Από την Αθήνα υπάρχουν καθημερινά λεωφορεία για Καλαμάτα και Κορώνη. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τα ΚΤΕΛ Αθηνών στο

210-5124910, 5124911, 5134273